Bungie werkt naar verluidt niet aan Destiny 3, maar zal zich concentreren op kleinere Destiny 2-updates (2024)

Destiny 2

Bungie heeft onlangs ook een onaangekondigde Destiny spin-off game geannuleerd.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

byFatih Genc

Geplaatst op 3 augustus 2024 13:02

Na het nieuws dat Bungie 220 mensen heeft ontslagen, zijn er details onthuld over de toekomst van het bedrijf. Het blijkt dat Bungie momenteel niet werkt aan Destiny, dat het zich zal richten op kleinere updates voor Destiny 2 die mogelijk gratis zijn en dat een Destiny-spin-off is geannuleerd.

Bloomberg sprak met tien huidige en voormalige Bungie-medewerkers die anoniem wilden blijven. Zij beschreven een bedrijf dat te snel groeide en te veel projecten tegelijk probeerde te ontwikkelen, waardoor de middelen te dun werden gespreid in plaats van de belangrijkste inkomstenbron, Destiny 2, prioriteit te geven.

In plaats van Destiny 3 heeft Bungie ingezet op Payback

Veel mensen dachten dat Bungie hard aan het werk was met Destiny 3, vooral omdat Destiny 2 in 2017 werd uitgebracht. De studio besloot echter de focus te verleggen naar iets compleet nieuws genaamd Payback.

Payback, dat elementen uit games zoals Warframe en Genshin Impact zou overnemen, speelde zich af in het Destiny-universum maar was bedoeld om de formule op belangrijke manieren te veranderen. In plaats van een first-person shooter werd Payback ontwikkeld als een third-person titel waarin spelers de personages uit de franchise gebruiken om een grote wereld te verkennen en samen te werken om monsters te bestrijden en puzzels op te lossen.

Dit werd niet gepresenteerd als een vervolg op Destiny 2, maar meer als een spin-off. Payback is helaas twee maanden geleden geannuleerd zodat Bungie zich kon richten op andere games. Het grootste deel van het Payback-team werd overgeplaatst naar Marathon, een PvP-georiënteerde extraction shooter live-service game die in 2025 uitkomt.

Payback is helaas twee maanden geleden geannuleerd zodat Bungie zich kon richten op andere games.

Met geen Payback en geen Destiny 3 in de nabije toekomst, plant Bungie om Destiny 2 te blijven ondersteunen, zij het op een andere manier. Ondanks dat Destiny 2's The Final Shape uitbreiding zeer goed werd ontvangen - wij gaven het een 9/10 - wil de studio "niet langer betaalde uitbreidingen nastreven zoals in het verleden." Volgens een van de bronnen zijn de verkoopcijfers van elke uitbreiding jaar na jaar gedaald.

In plaats van het jaarlijkse release-model voor grote uitbreidingen, wil Bungie "spelers behouden en aantrekken met kleinere updates naar het model van Into the Light." Voor degenen die het niet kennen, Into the Light werd uitgebracht voorafgaand aan The Final Shape en voegde de Onslaught-activiteit, de Hall of Champions sociale ruimte, Parade Armor 2.0, de terugkeer van 12 iconische wapens met het BRAVE Arsenal en nog veel meer toe.

Verder streeft Bungie ernaar deze updates gratis uit te brengen naast het herzien van activiteiten om de hardcore spelers tevreden te houden. Er zijn ook "andere vage plannen" die een verhaallijn omvatten die "personages en werelden zal bevatten die Destiny nog niet heeft verkend."

In plaats van grote nieuwe Destiny 2-uitbreidingen, zal Bungie dus middelen inzetten voor deze updates, een soepelere onboarding-ervaring en meer. Een lichtpuntje is dat sommige bronnen "optimistisch zijn over de visie voor Destiny 2 onder de nieuwe directeur Tyson Green."

Problemen aan de top

De ontslagronde heeft het team hard geraakt en de meeste mensen waarmee Bloomberg sprak, waren kritisch over Bungie CEO Pete Parsons, die "er niet in slaagde verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen slechte beslissingen" en dat hij "te optimistisch was in zijn communicatie met het personeel."

Er is ook bezorgdheid omdat veteranen Luke Smith en Mark Noseworthy deze week Bungie hebben verlaten, wat heeft geleid tot veel "blijvende vragen over de toekomstige besluitvorming bij Bungie." Zonder enkele van zijn leiders, een grote klap voor de audio-, verhaallijn- en spelersondersteuningsteams en meer, kijkt het Bungie-personeel nu naar het creëren van wereldklasse-ervaringen met een "kleiner team, strakkere schema's en een bedrijf dat er aanzienlijk anders uitziet dan drie dagen geleden."

De meeste mensen waarmee Bloomberg sprak, waren kritisch over Bungie CEO Pete Parsons, die "er niet in slaagde verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen slechte beslissingen."

Naast de ontslagen hoopt Bungie 155 van zijn medewerkers te verplaatsen naar Sony Interactive Entertainment en een aparte groep zal deel uitmaken van een team dat werkt aan een incubatieproject met de codenaam Gummybears.

Sinds de overname van Bungie door Sony voor $3,6 miljard zijn de zaken er niet beter op geworden. Bungie nam dat geld en "huurde honderden nieuwe medewerkers in en streefde naar talloze incubatieprojecten, waaronder mobiele versies van Destiny, remakes van oude games en nieuwe franchises." Nu lijden de meest belangrijke voormalige en huidige medewerkers onder enkele van deze plannen die nooit het daglicht zagen of niet uitpakten zoals gehoopt. Een van de bronnen merkte zelfs op dat Parsons in een vergadering in 2023 aan het personeel vertelde dat Bungie zijn omzetdoelen met 45% had gemist en geld verloor.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Gerelateerde artikelen

3dagen, 22uur Comments Best verkochte games van Amazon en bol. – Week 32

2weken Comments Tijdelijke korting op Glorious-gamingmuizen en Thrustmaster-headset bij Amazon

4dagen, 1uur Comments Bungie zegt dat het zich blijft richten op Destiny na ontslagen, binnenkort worden plannen voor een 'reis van meerdere jaren' onthuld

1week, 5dagen Comments Bungie ontslaat 220 werknemers, 'een van de moeilijkste keuzes die we ooit hebben gemaakt'
IGN Benelux Podcast Livestream
Reacties
Bungie werkt naar verluidt niet aan Destiny 3, maar zal zich concentreren op kleinere Destiny 2-updates (2024)

References

Top Articles
S100 | Lawn Tractor | 17.5 HP
O'Reilly Auto Parts in Goshen
Menards Thermal Fuse
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Toyota Campers For Sale Craigslist
Delectable Birthday Dyes
Mr Tire Rockland Maine
Needle Nose Peterbilt For Sale Craigslist
Geometry Escape Challenge A Answer Key
Baseball-Reference Com
Things To Do In Atlanta Tomorrow Night
Turning the System On or Off
How Much Is Tj Maxx Starting Pay
Tracking Your Shipments with Maher Terminal
Craigslist Edmond Oklahoma
Nashville Predators Wiki
Uktulut Pier Ritual Site
Classic | Cyclone RakeAmerica's #1 Lawn and Leaf Vacuum
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Jbf Wichita Falls
67-72 Chevy Truck Parts Craigslist
Betaalbaar naar The Big Apple: 9 x tips voor New York City
Wnem Tv5 Obituaries
Living Shard Calamity
Craigslist Wilkes Barre Pa Pets
Discord Nuker Bot Invite
Cowboy Pozisyon
Ravens 24X7 Forum
60 Second Burger Run Unblocked
Boggle BrainBusters: Find 7 States | BOOMER Magazine
Chuze Fitness La Verne Reviews
The disadvantages of patient portals
8 Ball Pool Unblocked Cool Math Games
Dee Dee Blanchard Crime Scene Photos
Sukihana Backshots
Jack In The Box Menu 2022
Who Is Responsible for Writing Obituaries After Death? | Pottstown Funeral Home & Crematory
Nail Salon Open On Monday Near Me
Sofia With An F Mugshot
How Big Is 776 000 Acres On A Map
Mynord
M&T Bank
Skyward Cahokia
Ouhsc Qualtrics
Dobratz Hantge Funeral Chapel Obituaries
Theatervoorstellingen in Nieuwegein, het complete aanbod.
UNC Charlotte Admission Requirements
2000 Ford F-150 for sale - Scottsdale, AZ - craigslist
Online TikTok Voice Generator | Accurate & Realistic
Gainswave Review Forum
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6445

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.