Deze 14 Quote 500-leden behoren tot Nederlands belangrijkste vastgoedbeslissers (2024)

Niet alleen aan het Koningsplein zijn redacteuren bedreven in het fabriceren van ranglijsten. Zo zijn daar onze collegae van Vastgoedjournaal, die bij de start van elk nieuw jaar een ranking samen stellen van dé vastgoedbeslissers van Nederland. Het resultaat is een 150-koppige galerij met vele bekende Quote-vrienden. Wij zetten de multimiljonairs even op een rijtje; hoeft u tenminste niet de hele lijst door te spitten.

Door Sonny Motké

De VJ Top 150 Vastgoedbeslissers, zoals deze creatie gedoopt is door de marketingmeisjes in Zandvoort, wordt niet samengesteld met behulp van telramen of jaarcijfers, maar door een ouderwetse populariteitspoll. Noem het The Voice of Vastgoedland: de stenenboys die het vaakst genoemd worden door de lezers en abonnees van Vastgoedjournaal kunnen een plekje bemachtigen in deze ‘beslisserslijst’.

Doordat zaken als vermogen en marktaandeel niet mee tellen kan het dus zomaar zijn dat een miljardair als Teunis van Wettum, een als zeer schuw bekend staand Amsterdamse particuliere belegger, wel in de top twintig van de Quote 500 staat maar pas op plaats 114 van de VJ-lijst. Wie ook in het onderste segment van de ranking uitkomen: Chris Gongriep, de Zaandamse projectontwikkelaar die op de Zuidas huis houdt, en Roger Grouwels, lid van het Limburgse stenengeslacht dat met een geschat vermogen van €400 miljoen wel mooi op plek 19 van onze Family 50-lijst bivakkeert.

Betere posities – stek 83 en 82 - zijn er al voor Robert-Jan van Ogtrop, oprichter van duurzaamheidsplatform Circle Economy, maar rijk geworden dankzij belangen in private equity-firma CVC, en Maurits Caransa, die het metier van kinds af aan leerde als nazaat van de legendarische Amsterdamse stenenschuiver Maup en tevens zoon van Quote 500-lid Rachel.

Rond plek zestig van de VJ-ranking klotten Wassenaarse vastgoedbaas Chris Thünnessen (geschat vermogen €335 miljoen), Limburgse investeerder André Daelmans (€205 miljoen) en Monique Maarsen, medebestuurder van de firma van papa Frits (€140 miljoen), bij elkaar. En Eindhovenaar Geert Hurks, de man die met zijn groot belang in Ballast Nedam op het moment het nodige te stellen heeft, valt ook nog net buiten de top vijftig van de VJ-lijst.

Echt interessant wordt het vanaf nummertje 49, want dat is niemand minder dan David Hart. De Rotterdamse racefanaat won in 2013 nog de prestigieuze Vastgoedmossel en mag zich met een recordnotering op de Quote 500 (€155 miljoen, plaats 120) ook erg gelukkig prijzen. ‘Ik ga straks zó veel geld op mijn rekening krijgen. En ik heb het zó verdiend’, zei hij erover tegen ons. Nog beter doet mede-Mossel-jurylid Job Dura het, hij staat op plaats 15 in de VJ-lijst en vooral bekend als lid van de bouwfamilie die met een geschat vermogen van €105 miljoen helaas net buiten de Family 50 valt – de ondergrens is tegenwoordig een stevige €130 miljoen.

Door naar de top 10 Vastgoedbeslissers van dit kikkerland: deze telt maar liefst drie Quote 500-leden. Op plaats 9 staat de groene messias en Bill Clinton-lievelingetje Coen van Oostrom, de drijvende kracht (al doet hij het tegenwoordig wat rustiger aan) van ontwikkelaar OVG. Op nummertje zes staat meester-Twitteraar – hij lobbyde hier dan ook opzichtig voor een hoge notering – Daan van der Vorm, die overigens zijn notering in de jongste Quote 500 (schatting: €105 miljoen) afdeed als broddelwerk. De hoogst genoteerde alumnus van de Lijst der Lijsten in deze ranking is, en dat is geen verrassing, Kroonenberg-chef Lesley Bamberger. De ras-Amsterdamse miljardair bouwt stief door in de States en kocht onlangs nog de hoofdstedelijke Kalvertoren om het een goede opknapbeurt te geven. Het levert hem uiteindelijk de tweede plek op.

En wie verslaat dan lachend al deze rijke entrepreneurs? Dat blijkt een man die een echte professionele handjesschudder is: politicus Stef Blok. De VVD-minister voor Wonen en Rijksdienst werd met een ruime meerderheid verkozen, met name te danken aan zijn inspanning om leenregels voor woningconsumenten verder aan te scherpen en de vrijheid van corporaties in te dammen.

Meer van Quote

Deze 14 Quote 500-leden behoren tot Nederlands belangrijkste vastgoedbeslissers (3)

Teunis van Wettum

Teunis van WettumHugo-Erik BakhuizenIT-miljardair en schaakgrootmeester Joop van Oosterom overledenAandeelhoudersfamilies Van Wettum en Bakhuizen van vastgoedgigant Newomij uit elkaar

Advertentie - Lees hieronder verder

Chinese collega’s zien keiveel Nederlandse miljardairs over het hoofdDit zijn de Nederlandse miljardairs van 2016Quotes van de dag: Oscarnominaties bekend en Amsterdamse huisprijzen gaan door het dakIn memoriam Teunis van Wettum: enigmatisch miljardair met vlekje

Vastgoed

Binnenkijker: twee enorme Vondelparkvilla'sDeze villa is veranderd in een fortDarter wil van splinternieuwe villa af (€3 mln)Schattig pandje heeft totáál andere achterkant

Advertentie - Lees hieronder verder

Deze 14 Quote 500-leden behoren tot Nederlands belangrijkste vastgoedbeslissers (2024)

References

Top Articles
Scl Health Thornton Photos
Hourly Weather Forecast for Schenectady, NY - The Weather Channel | Weather.com
Where To Go After Howling Pit Code Vein
Www.paystubportal.com/7-11 Login
No Limit Telegram Channel
Phcs Medishare Provider Portal
Insidious 5 Showtimes Near Cinemark Tinseltown 290 And Xd
Kansas Craigslist Free Stuff
Volstate Portal
AB Solutions Portal | Login
Steve Strange - From Punk To New Romantic
The Shoppes At Zion Directory
RBT Exam: What to Expect
Labor Gigs On Craigslist
Missed Connections Dayton Ohio
Wilmot Science Training Program for Deaf High School Students Expands Across the U.S.
Salem Oregon Costco Gas Prices
Craigslist Missoula Atv
MLB power rankings: Red-hot Chicago Cubs power into September, NL wild-card race
Promiseb Discontinued
How your diet could help combat climate change in 2019 | CNN
Woodmont Place At Palmer Resident Portal
Dtlr Duke St
Marion City Wide Garage Sale 2023
Drug Test 35765N
How To Tighten Lug Nuts Properly (Torque Specs) | TireGrades
Hannah Palmer Listal
HP PARTSURFER - spare part search portal
Cvs Sport Physicals
Current Students - Pace University Online
Lininii
Top Songs On Octane 2022
Dailymotion
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Www.craigslist.com Syracuse Ny
Orange Pill 44 291
Where Do They Sell Menudo Near Me
Vitals, jeden Tag besser | Vitals Nahrungsergänzungsmittel
Craigslist Mount Pocono
3400 Grams In Pounds
About :: Town Of Saugerties
Gifford Christmas Craft Show 2022
Why Are The French So Google Feud Answers
Best Suv In 2010
Swsnj Warehousing Inc
DL381 Delta Air Lines Estado de vuelo Hoy y Historial 2024 | Trip.com
Windy Bee Favor
Twizzlers Strawberry - 6 x 70 gram | bol
Hkx File Compatibility Check Skyrim/Sse
Ihop Deliver
The Love Life Of Kelsey Asbille: A Comprehensive Guide To Her Relationships
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6267

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.